Nyt appdesign til tegnsprogsapp

Materialecentret ønskede en opdatering af deres eksisterende tegnsprogsapp TegnApp

Onlimited udviklede for ca. 8 år siden Materialecentrets tegnsprogsapp, og siden da er appen blevet en af de mest brugte opslagsværker til tegnsprog i Danmark. Materialecentret kom til Onlimited i 2020 med et vedligeholdelsesønske til appen ift. ændringer i persondataloven, men endte med et fuldt redesign.

Brugerprofil eller ej?

Med et ønske om en opdatering af TegnApp, som ikke har været opdateret i 5-6 år, lå der flere aspekter i dette.

TegnApp har indtil nu fungeret ved at brugeren opretter en profil, hvorpå brugeren kan gemme sine favorit-ord, logge på fra en ny telefon og stadig have sine favorit-ord ved hånden. Pga. den nye persondatalov krævede dette en opdatering af, hvordan TegnApp håndterer brugernes oplysninger og brugeren skulle ligeledes have mulighed for selv at kunne slette sin profil. Vi anbefalede derfor at fjerne selve brugerprofil funktionen og i stedet gemme brugernes favorit-ord via mobilens Apple ID eller Google Account. På den måde vil brugeren stadig kunne skifte telefon og have sine favorit-ord lige ved hånden, og Materialecentret skulle ikke forholde sig til persondataloven.

Udover problemstillingen med persondataloven, havde Materialecentret ved første version af appen for 8 år siden, et ønske om et specifik version til telefon og en specifik version til tablet. Dvs. at det indtil nu har krævet vedligeholdelse af 2 apps.

Vores anbefaling, ud fra ovenstående problemstillinger, var at lave et helt nyt redesign af appen, som er tidssvarende i sit design, fjerner brugerprofil funktionen, er responsiv, dvs. fungerer på både tablet og telefon via 1 app, og som samtidig får en opdatering af API’et/webservicen, så søgning og opslag i appen vil blive optimeret, køre hurtigere og mere flydende.

TegnApp har derfor fået en opdatering der svarer til 2021. I samarbejde med Materialecentret blev vi enige om, at appen i sig selv fungerede funktionsmæssigt, men at det gerne måtte være nemmere og hurtigere for brugeren, at slå ord op. Vi har derfor gjort det muligt, at kunne søge på specifikke ord allerede fra forsiden. Funktioner som at markere favorit-ord og se alfabetet på tegnsprog er stadig en fast del af appen.


Har du lyst til at se eller prøve appen, kan du finde den i Google Play eller AppStore.


Kontakt os gerne for en uforpligtende snak omkring udviklingsprojekter. 

Vi har mere end 10 års erfaring med integrerede systemer og app-udvikling.

Hos Onlimited er vi specialister i udvikling af integrerede løsninger. Vores fokus handler om kvalitet, stabilitet, datastruktur og skalérbarhed.

Vi leverer ofte – men ikke udelukkende – løsninger med internt sigte til eksempelvis dataopsamling og grundig afrapportering.

Nikolaj - onlimited

Nikolaj Nielsen

Projektchef
nn@onlimited.dk
+4521221458

Du er også velkommen til at udfylde formularen herunder. Så kontakter jeg dig i løbet af 1 arbejdsdag.

Kontakt os

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.