Udnyttelse af telefonens native funktioner | Onlimited
Hos Onlimited har vi stor erfaring med B2B apps og brug af telefonens mobilkamera, GPS-funktion, Bluetooth og NFC i apps. Se, hvilke muligheder vi tilbyder.
B2B-apps, B2B apps, erhvervsapps
602
page-template-default,page,page-id-602,page-child,parent-pageid-810,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Udnyttelse af telefonens native funktioner

Telefonens native funktioner anvendes i stigende grad i erhvervssammenhænge. Mobilkameraet, GPS-funktionen i smartphones, Bluetooth og NFC kan alle bruges i B2B apps. Der findes mange muligheder. Hos Onlimited har vi stor erfaring med B2B apps og rådgiver altid vores kunder til den bedste løsning.

Mobilkamera som stregkodescanner og billetscanner

I takt med at kamerafunktionen i moderne smartphones er markant forbedret, er mulighederne for at anvende kameraet i B2B apps også blevet bedre. Bl.a. kan kameraet anvendes som en effektiv stregkodelæser til eksempelvis QR-koder eller almindelige 2D stregkoder.

 

Scanning af stregkoder kan være en nyttig måde at foretage registreringer på. Eksempler kunne være identifikation af materiel i forbindelse med serviceopgaver. Scanning af stregkoder kan også bruges som et link til bestemte dokumenter, såsom servicemanualer i forbindelse med servicering af industrielt udstyr.

 

Øvrige eksempler kunne være billetscanning, registrering af vareforbrug, registrering i forbindelse med salg m.m. Læs om iKontrols app-løsning til serviceeftersyn, som Onlimited bidrog i udviklingen af.

Brug af mobilkameraet til billeddokumentation i B2B apps

I mange arbejdssituationer er det nødvendigt eller fordelagtigt at kunne dokumentere eller registrere, at en given opgave er blevet udført, og hvorledes dette er sket.

 

Dokumentation i form af billeder er et stærkt redskab i f.eks. håndværks- eller servicebranchen, hvor et billede af en udført opgave kan bruges i forbindelse med dokumentation, afregningsgrundlag og meget andet. Læs om iKontrols modul til fotodokumentation, der netop kan hjælpe til dette.

GPS som en del af B2B apps

GPS-funktionen i smartphones kan ligeledes anvendes i B2B apps og bruges i mange forskellige sammenhænge. Helt basalt kan en GPS spore og rapportere, hvor folk befinder sig og hvornår. Man kan ligeledes måle højde og en evt. hastighed, som en bruger bevæger sig med.

 

I transportbranchen er det kritisk for vognmænd at kunne følge sin flåde af biler, ligesom det er vigtigt at kunne dokumentere over for sin kunde, hvor og hvornår en pakke er blevet leveret. I app-baserede flådestyringssystemer er GPS derfor et vigtigt omdrejningspunkt.

 

I servicebranchen skal virksomheder ofte kunne dokumentere overfor deres kunder, at en given opgave er blevet udført på et bestemt sted og tidspunkt.

Brug af Bluetooth og NFC i B2B apps

Både Bluetooth og NFC er smarte teknologier til at tilslutte smartphones og tablets trådløst til eksterne enheder, hvor formålet er at udveksle data.

 

Forskellen mellem NFC og Bluetooth er dybest set, at NFC altid er aktiv på telefonen og derfor ikke skal aktiveres manuelt. Til gengæld er rækkevidden kort. Bluetooth skal aktiveres manuelt på telefonen, mens rækkevidden er noget længere end NFC.

 

De fleste kender forbrugerorienterede Bluetooth-produkter såsom headsets, trådløse højttalere og printere. Bluetooth såvel som NFC er særdeles velegnede teknologier, når apps skal kommunikere med eksterne enheder i den mere professionelle verden.

 

Apps er oplagte interfaces til f.eks. serviceteknikere, der installerer og servicerer industrielt udstyr. Apps er absolut en fordel som alternativ til de velkendte LCD-displays, der eksempelvis sidder på kontrolbokse på alarmsystemer. Onlimited arbejder på et par projekter, hvor vi udarbejder apps, som skal fungere som brugervenlige konfigurationsværktøjer af anden hardware.

 

B2B apps med Bluetooth eller NFC tilslutning til eksterne enheder kan bruges som produktivitetsværktøj i mange henseender. Læs mere om mulighederne og kontakt os, hvis du vil høre mere. Læs også vores inspirationstekst vedr. betjening af udstyr/M2M apps.